T.Ü'de uzaktan teknoloji eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde teknolojik eğitim vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Prof. Dr. Duran, TÜ'de iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı eğitim öğretime ağırlık verdiklerini söyledi. Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin 23 Martta açılışının yapılacağını bildiren Duran, merkezde üniversite eğitiminin verilmesinin yanı sıra üniversite mezunlarının lisans ile yüksek lisans yapabileceğini belirtti.

TUZEM'de Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaşayanlar ve Balkanlardaki soydaşların da eğitim alabileceğini ifade eden Duran, Türkiye'de bilgisayar ortamında eğitimin Sakarya ve Mersin'den sonra Trakya Üniversitesi'nde verileceğini kaydetti. TUZEM'in kadrosunun atandığını ve gerekli malzemelerin alındığını anlatan Duran, ''TUZEM'in Güllapoğlu Yerleşkesindeki Tıp Fakültesi Hastanesinin 2 katında hizmet verecek. TUZEM'in öğrenci kabul etmeye başlamasıyla öğrenci sayımız artacak'' dedi. Duran, Tekirdağ'ın Çorlu, Çerkezköy ilçeleri ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki sanayi kuruluşlarında çalışan çok sayıda üniversite mezununun da TUZEM'den yararlanabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber